Tracklist 'One Eye To Morocco':

1. One Eye To Morocco (Gillan/Morris)
2. No Lotion For That (Gillan/Morris)
3. Don't Stop (Gillan/Appleby)
4. Change My Ways (Gillan)
5. Girl Goes To Show (Gillan/Morris)
6. Better Days (Jackson)
7. Deal With It (Gillan/Morris)
8. Ultimate Groove (Jackson)
9. Sky Is Falling (Gillan/Morris)
10. Texas State Of Mind (Jackson)
11. It Would Be Nice (Gillan/Morris)
12. Always The Traveller (Gillan/Morris)

Hallo iedereen,

Hier wat informatie over mijn nieuwe cd - One Eye to Morocco - officiële release datum 6 maart 2009.

Ik was in de joodse wijk van Cracow luisterend naar de verwante verhalen van Oscar Schindler toen de stem verzwakte - en toen weer terug kwam…………

'Ah, Ian je hebt één oog op Morocco.'

Zo gezegd door Tommy Djiubinski.

Hij zag mijn waarderende blik de aura van een elegante stamgaste volgen toen die wegzweefde op haar persoonlijke muskus wolk.

Om te beginnen ontging de betekenis mij hiervan totdat ik het tweede deel van de uitdrukking hoorde.

Voluit(en in Polen) kan: "One eye to Morocco" en de andere naar de Kaukasus een scheel iemand beschrijven. In Engeland zouden we zeggen een "dwalend oog", zij het een "lui" oog in de fysieke betekenis of een actief ronddwalend oog op een wat minder prozaïsche manier.

Een paar jaar later(2008) was er een hiaat in het schema van DP vanwege het verlies van Brenda - Roger Glover's lieve moeder - die overleden was.

Ik keerde dus terug naar Buffalo en richtte mij op andere zaken. Meer dan 30 liedjes in verschillende staat van klaar zijn waren aan het kibbelen om erkenning - ik, ik iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik….

Er was er één die ik samen met Steve Morris geschreven had die er boven uit stak als spontane kijk op het uitzoek proces. Eindigend als titel track van het album werd deze de maatstaf voor een album dat al een hartslag had.

Tijdens het afronden van de teksten werd ik teruggetrokken naar Cracow en Tommy's droge commentaar. Hier was een perfect muzikale metafoor, Deep Purple als zijnde de Kaukasus en Morocco als zijnde het huidige project - mijn voorbijgaande exotische verblijf.

… alleen in mijn kamer zittend, wachtend op niemand die mij belt, verloren in mijn eigen droom.

Het was een welbewust genomen besluit om het gebruik van een ritme sectie te vermijden en jullie zal het niet aanwezig zijn van gitaar en keyboard solo's opvallen - het beste van dit alles hebben we al in DP. Dus de instrumentatie is misschien meer verleiding dan drijfkracht (wat?)

We oefenden voor het grootste deel van een week in Buffalo, staken de Peace Bridge over en reden naar het noorden langs het meer van Ontario naar de Metal Works studio's in Mississauga, waar de basis tracks werden opgenomen in 3 dagen. Daarna voltooide ik ze met de maestro (Nick Blagona) in zijn studio in het vlakbij gelegen Dundas.

Michael Lee Jackson (MLJ) was er bij vanaf het begin, Een bijdrage die alleen beschreven kan worden als een bijdrage met de bedoeling om het geheel volledig te maken.

De muzikanten waren: MLJ - Gitaar, Rodney (nu zonder kogel in zijn nek) Appleby - Bas, Howard Wilson - Drum, Steve Morris - Gitaar, Joe Mennonna - Saxofoon, Lance Anderson - Hammond Orgel, Jesse O'Brien - Toetsen.

Ik dank jullie, Groetjes ig

TOP