Archive Anecdotage

6 Sheffield Stadhuis - '81

De Huis manager Mrs Carrick, nu met pensioen, zou een regeling treffen voor schade na de show. De prijs voor kapotte stoelen enz. zouden afgezet worden tegen de inkomsten van de artiest. Paul Darwin, de vertegenwoordiger van de promotor en tour manager, nadat hij de regeling had gemaakt en zich bij de band voegde voor zijn eerste drankje van die dag, was verbaasd toen Mrs Carrick door de deur van de kleedkamer naar binnen kwam, 2 flessen Guinness(voor de oude man) uit de zakken van haar bontjas stekend.

"Kom eens met mij mee jonge man!"
"Wat is er?" zei Paul.
"Schade in de heren toilet; de voornaamste in de foyer."
"Maar Mrs Carrick, we hebben het al gechecked, het is perfect."

Zij gebaarde met haar wijsvinger. Paul rolde met zijn ogen en zette zijn bier neer, "Tot over een paar minuten jongens."

In de heren toilet…"Daar", zei ze
Paul keek rond, hij was nu geïrriteerd; zijn werkdag was voorbij en hij keek er naar uit om een paar biertjes naar binnen te werken.
"Om eerlijk te zijn, Mrs Carrick, het ziet er nog hetzelfde uit als toen we het daarnet gechecked hebben. Kijk de handdoek machines zijn allemaal netjes en hangen nog steeds aan de muur, er is geen bloed of braaksel, niet één van de spiegels is gebroken. Niets is gebroken. Ik zie geen zichtbare schade. Kijk twaalf toiletpotten op een rij, netjes zoals u wilt."
"Precies", zei Mrs Carrick.
"Wat bedoelt u?", kreunde Paul.
"Nou", zei ze "Om deze twaalf toiletpotten horen normaal hokjes."


© Ian Gillan 1996

Terug naar:
back to the archive anecdotage