Archive Anecdotage

40 Katten & honden

Daarom mogen we honden graag. Om iets te hebben tussen het spoor. We zijn straks allemaal elektrisch; en dat zal ook niet lang duren. Ondanks dat er niets anders zal zijn dan een paar vochtige parka's bij het "overlijden" van de verbrandingsmotor.

Slimme dieren die honden.Wat is er met "de mens zijn beste vriend" waardoor je moet overgeven? Één klein beestje kan met zo'n barbaarse woede tegen een kruipend, krijsend, onzichtbaar nachtmonster vechten om daarna de volgende ochtend nonchalant naar de keuken te drentelen voor het te verwachte eten.

Er zal geen excuus of een hunkerende blik zijn. Het poesje daar zal zijn gehavende rug en zijn wijd open bek onder de trap slepen om een tijdje bij te komen. Dan, op het moment dat je de deur open doet voor de dominee, zal de kat zijn linker oor op je schoen leggen, als teken van affectie, voordat hij hem weer in de nacht smeert.

Honden - pah! Ik heb er van een paar gehouden. Katten - heb ik nooit van gehouden, maar goed ze hebben ook nooit van mij gehouden. Honden zijn redelijk, dat zijn geen beesten. Ik ben een beest en ik eet honden, maar ik zou nooit rotzooien met een kat.


Aan de andere kant smaken ze waarschijnlijk meer naar kip dan naar hond, als je dat ten minste een voordeel kan noemen. (Steve)


© Ian Gillan 1998

Terug naar:
back to the archive anecdotage