Archive Anecdotage

22 De verderfelijke vraag……

"Doet u het alleen voor het geld? Is een interessante retorische regel die schijnbaar een mengelmoes van verklaringen nodig heeft welke alleen maar dienen om de grijns op het gezicht van de vrager te vergroten.

Nu, als ik een bankier of een professionele gokker was zou het moeilijk te ontkennen zijn maar ik krijg steken van onredelijke schuld als ik mijn positie probeer te verdedigen omdat het eigenlijk mijn integriteit is die aangevallen wordt.

Het lijdt geen twijfel dat er grote sommen geld betaald worden als het goed gaat, maar het geld zakt als een pudding in elkaar, vanwege uitgaven, als ik uit de gratie ben…. een regelmatig voorkomend iets.

Het is leuk als de grote betaaldag er is maar ik maak geen beslissingen gebaseerd op de grote van de check en ik heb, over de jaren heen, een aantal grote aanbiedingen afgeslagen. Ik schrijf dit in de eerste persoon enkelvoud omdat iedereen verschillende ideeën heeft over de in en uitgaven maar ik moet zeggen dat Deep Purple hier een vaste traditionele gedachte over heeft.

Ik denk dat ik de waarde van geld begrijp, als valuta, maar ik heb absoluut geen idee van zijn waarde als handelswaar. Dit is wat er met mijn geld gebeurt….

72,5% gaat op aan commissie(32,5%) en belasting (40%)

27% gaat naar de accountants en advocaten, hypotheek, 2 auto's, huishouden en familie uitgaven enz.

De overgebleven 0,5% geef ik uit aan drank en een wild leven.


© Ian Gillan 1997

Terug naar:
back to the archive anecdotage