Archive Anecdotage

11 Purple People Eater (*)

Ik was met Roger bij de 'Power Station' studio in N.Y.C.. We hadden de teksten overgeschreven van het nummer (*) van Sheb Woolley's originele opname. Alles behalve de derde regel van het eerste couplet. We probeerden alle bekende trukjes - langzamer, sneller, EQ de band enz. We konden er geen brood van bakken. Roger ging telefoneren. We waren vastberaden om de tekst goed te krijgen. Hij belde een vriend bij BMI (of ASCAP) die hem het nummer gaf van de uitgeverij ergens in het zuiden.

"Hallo", zei Roger, "Geen wonder dat we er niet achter konden komen. Kunt u mij vertellen of Sheb Woolley er nog steeds…..eh…..in de buurt is, ik bedoel nog steeds werkt? "
"Oh ja", zei de vriendelijke stem, "Hij toured op het moment, waarschijnlijk zingt hij op dit moment 'Purple People Eater"
"Ok bedankt voor de hulp", zei Roger, "Ik ben onder de indruk moet ik zeggen; Ik kan mij geen andere uitgever in de wereld bedenken die mij zomaar de derde regel van het eerste couplet van welk liedje van hun dan ook kan geven, weet je, zonder na te vragen. Ok, ik moet nu gaan, Ik stuur je wel een kopietje als we klaar zijn. Met wie heb ik gesproken?"
"Eh, met Mrs Woolley."


© Ian Gillan 1996

Terug naar:
back to the archive anecdotage